IEEE INTERNATIONAL FORUM SMART GRIDS FOR SMART CITIES

Na een zeer succesvolle editie van 2016 in Parijs, is IEEE trots om aan te kondigen dat ‘Smart Grids for Smart Cities’ gehost zal worden op EnergyVille (Genk, België) van maandag 26 t.e.m. woensdag 28 november 2018.

Wereldwijd wordt de convergentie van gegevens- en energie-infrastructuren gebruikt om een beter leven voor de burgers in slimme steden mogelijk te maken. Slimme netwerken laten zien dat ze een echte ‘enabler’ zijn van dergelijke steden, door een hoge doordringing van hernieuwbare energie te integreren, elektrisch vervoer mogelijk te maken, slimme gebouwen mogelijk te maken en de betrokkenheid van de eindgebruiker in de energiescène te vergroten; samen een duurzame levensstijl creëren voor de eco-bewuste burger van de 21e eeuw. Al deze toekomstige transformaties brengen echter tal van uitdagingen en kansen met zich mee, zowel op industrieel als op academisch niveau.

Om een aantal van deze vragen aan te pakken, verzamelt IEEE Smart Grid, in samenwerking met KU Leuven / EnergyVille, experts uit de sectoren energie, telecommunicatie en IT in het 2de IEEE World Forum over ‘Smart Grids for Smart Cities’ (SG4SC).
Net als in de 1ste editie streven we ernaar een uitmuntend evenement te organiseren met keynotes en panelsessies die elk een uniek internationaal perspectief bieden op technologie, applicaties, standaarden en beleid.
Meer informatie over dit event en het programma is beschikbaar via: http://ieeesg4sc.org/.

Via het Vlaams Kennisplatform Slim Laden kunnen leden een korting bekomen voor deelname aan dit event van IEEE. Via deze kortingsregeling betaal je € 150 per dag exclusief btw. Hierboven kan via het platform ook een korting van 33% op de inschrijvingsprijs bekomen worden voor de tutorials en social events. Voor meer informatie over deze kortingen kan men terecht via info@vksl.be.